Driver du eller funderar du på att driva en bilverkstad i Malmö? Då kan det vara en nog så god idé för ditt företag som för andra att anlita en extern revisionsbyrå. I den här artikeln kan du läsa om fördelarna med detta.

Det spelar ingen roll om du driver en bilverkstad eller någon annan typ av företag. Antagligen tycker du att bokföring och redovisning hör till de tråkigare delarna av ditt arbete. Skatter och redovisning är besvärligt. Därför kan det vara en väldigt god idé att du tar hjälp av en revisionsbyrå Malmö som kan säkerställa att det skattemässiga blir korrekt utfört.

Olika skatteregler för olika bolagsformer

För dig som driver bilverkstad i Malmö gäller olika skatteregler beroende på vilken bolagsform du driver. Enklast är det för dig som driver enskild näringsverksamhet. Du ska betala preliminär skatt varje månad baserad på dina egna och Skatteverkets beräkningar om ditt förväntade resultat. Vad din slutgiltiga skatt blir vet du när du får slutskattebeskedet. Om du har möjlighet är ett tips att du betalar in lite mer i preliminärskatt än du behöver. Den vanligaste bolagsformen för en bilverkstad är dock ett aktiebolag. För den bolagsformen gäller lite tuffare regler. Aktiebolag betalar bolagsskatt som ligger på drygt 20 procent plus att du som äger företaget ska betala skatt på lönen (som du betalat ut till anställda, inklusive dig själv) och eventuell aktieutdelning.

Professionell revision kan spara pengar

Utöver att säkerställa att redovisningen blir korrekt finns det en massa andra saker det är bra att ha koll på, men som få känner till. Regler som låter dig göra olika typer av avdrag, reserveringar och så vidare, sådant som Skatteverket inte berättar för dig. Saker som de kan en revisionsbyrå hjälpa dig med, de vet allt som Skatteverket vet, med skillnaden att de är på ”din sida”. Ytterligare en fördel med att ta hjälp av en extern revisionsbyrå är att du höjer förtroendet för ditt företag. Att ett företag låter en oberoende part granska verksamheten skänker pålitlighet vilket stärker företagets ställning överlag. En revisionsbyrå hjälper inte nödvändigtvis till enbart med att granska ett företags redovisning. De kan också bistå med rådgivning och granskning av interna rutiner av olika slag. Att anlita professionell revision kan därigenom vara verksamhetsutvecklande.

Framför allt får du tid över till kärnverksamheten

Om du frågar egenföretagare vad de trivs minst med i sina jobb hamnar administration och bokföring ofta högt upp. Många upplever det helt enkelt som att redovisning och bokföring tar för mycket tid i anspråk, tid som annars skulle gå att lägga på kärnverksamheten. Det var i många fall trots allt den som lockade från första början. Om du driver en bilverkstad ligger din expertis i att serva och laga bilar, ju mer tid du lägger på administrationen desto mindre tid får du över till din expertis. Med hjälp av en professionell revisionsbyrå utvecklar du därför verksamheten på flera fronter. Administrationen får bättre rutiner och du får mer tid över att laga bilar och därmed tjäna mer pengar.