Garaget är för många en plats för avslappnande meck med bilen. Oavsett om du är utbildad bilmekaniker eller hänger i garaget för att snickra och utföra andra arbeten så är det viktigt att lägga lite kärlek i detta kreativa rum. 

I garaget sker alla möjliga sorters arbete, det är inte enbart att reparera bilar. Här kan du snickra, måla och reparera allt möjligt. För att kreativiteten ska kunna flöda bör du inreda garaget precis som du gör med dina andra rum i huset.

Inred garaget till en plats man vill vara på

Garaget kan lätt bli en stökig plats med verktyg överallt, trångt utrymme samt en bil mitt i rummet. För att slippa känslan av stök och smuts kommer här några tips på hur du gör garaget till husets bästa rum.

  • Inred med hyllor längs alla väggar. Då kommer alla saker uppåt och behöver inte ligga i högar på golvet.
  • Tänk ordning och reda. Använd hyllorna du har satt upp och sortera alla verktyg. När allt är sorterat blir det enklare att hitta det du söker efter.
  • Lägg gummimatta på golvet. I garaget kan du behöva stå upp längre perioder eller ligga på golvet. En gummimatta är ergonomiskt och underlättat ditt arbete på alla sätt.
  • Fyll inte garaget med onödiga saker. Det är vanligt att fylla garaget med så mycket onödiga saker att bilen till slut inte får plats. Släng saker du inte använder direkt så du inte skapar kaos.
  • Säkerhet är A och O. Glöm inte bort garaget när det kommer till brandsäkerhet. Installera både brandvarnare och en brandsläckare även i garaget så ni är säkra.

Sadla om till bilmekaniker

bilmekanikerÄlskar du att mecka med bilen och ser garaget som din absoluta favoritplats i huset? Då bör du se över din karriär och sadla om till att bli bilmekaniker. Det saknas mängder med personal runt om i Sveriges verkstäder så detta är ett utmärkt karriärsval. En anledning till att många bilmekaniker saknas är på grund av att många bilar idag är el- eller hybridbilar och kräver kunskap som de gamla bilmekanikerna inte har. Sadla om och börja din nya karriär i garaget.