Många företag har en verksamhet där produkter behöver transporteras. Kanske använder du dig av handel online, eller så ska paketen levereras till butiker. I båda fallen är det viktigt att skapa transporter som är trygga både för produkterna och för medarbetare.

Har du ett företag där verksamheten innebär att produkter behöver transporteras? Oavsett om företaget står för hela transporten själv finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

Trygga transporter för sakerna

Kör du produkterna hela vägen till en butik, eller erbjuder du handel online? I det senare fallet är det vanligt att paketen transporteras till Postnord, Schenker eller en annan aktör som kan ta paketet hela vägen fram till den som handlat. Men i båda fallen är det viktigt att du packar varorna bra. Med bubbelplast på rulle får du ett bra skydd mot stötar. För att undvika skador behöver du fylla en låda helt, så att sakerna inte kan ramla runt och riskera att skadas. Det gäller även om du slagit in dem i bubbelplast. Det är också viktigt att använda stabila kartonger som tål att hanteras av transportbolag.

Trygga transporter för den som transporterar

Att stå för transporter kan vara ett tungt jobb, beroende på vad det är som ska transporteras. Är du ansvarig för chaufförer och deras arbetsmiljö kan det vara bra att titta närmare på arbetskläder, skor och annan skyddande utrustning. Antalet paket som skickas är idag väldigt stort. Toppen för handeln online nåddes förmodligen under pandemin, men det rör sig fortfarande om en hög nivå. Har du en verksamhet där du kan dra nytta av onlinehandel kan det vara en möjlighet att lyckas nå ut till fler kunder. Men du behöver också vara medveten om att den stora mängden paket som ska iväg kan vara en belastning för dina medarbetare. Se till att det finns kärror, palldragare och annat som kan avlasta dem.

Utgå från polisens tips

Vill du veta hur du ska göra för att framstå som seriös? Ett sätt kan vara att titta närmare på polisens tips till kunder – alltså tips till de som handlar online.

  • Erbjud betalning med Klarna, PayPal eller någon annan betalningsförmedlare
  • Se till att finnas på sidor som samlar omdömen och recensioner
  • Var tydlig med var paketen skickas från, så att kunden vet om det kan tillkomma några avgifter