De allra flesta längtar efter att ta körkortet och att ge sig ut på vägarna och friheten. Men det är en väg som kan kännas extra lång att gå när ekonomin är knaper. Ett ekonomiskt alternativ är ju att övningsköra mycket hemma, med till exempel föräldrarna eller någon annan som kan handleda en. Men problemet med detta är att om handledaren inte är tillräckligt kunnig så kan du behöva göra om uppkörning och teori och körkortet kan bli en dyr historia i alla fall.

Genom att varva körlektioner hemma och körlektioner på trafikskola kan du i regel få ner kostnaden. Ett tips när du letar efter en trafikskola i Stockholm är att du hittar en som kan möta dina behov, inte bara med plånboksvänliga lektioner men även med kvalificerade lärare. Flera trafikskolor erbjuder även körkortspaket som intensivkurser och traditionella kurser och vissa erbjuder pengarna tillbaka för de lektioner som inte har utnyttjats när du äntligen har körkortet i handen. 

Ekonomiska fördelar med trafikskola

Den absolut största fördelen med att ta körlektioner på trafikskola är att du med säkerhet får lära dig rätt metoder och teknik redan från början när du övningskör. Det innebär att det finns mindre risk för att du gör fel på uppkörningen som i sin tur kan leda till att du behöver göra om den en eller fler gånger. När du även tar teorilektioner på körskola kan du få goda råd som hjälper dig när du pluggar teori på egen hand och som kommer vara dig till hands när du skriver teoriprovet.

Kör rätt utomlands

När du har körkortet i handen och funderar på att köra på semestern i ett annat land kan det vara bra att läsa på noga angående trafikregler som finns där. Andra länders trafikregler kan skilja sig såväl lite som mycket från Sveriges, vilket kan göra att semestern blir en dyrare historia än du tänkt dig. Exempelvis är det i vissa länder inte tillåtet att köra med en arm utanför sidofönstret, tanka på en bensinmack med bilradion igång eller ha annat än hörapparat som täcker öronen medan man kör. Bryter du mot dessa kan du riskera riktigt svidande böter.