Du planerar att köpa en ny bil, men har inte bestämt dig för om du ska satsa på en elbil eller inte. Det finns många fördelar med att köra elbil. Laddstationerna byggs ut i hela landet och begagnatmarknaden av elbilar växer. Förutom att elbilar är bra för klimatet, så är de också riktigt trevliga för din plånbok.

Intresset för att köra elbil är stort. Eftersom elbilarna funnits under flera år nu, så kan du även hitta en begagnad elbil. Nästan alla bilmärken har en elbilsmodell. Har du ett favoritmärke kommer du kunna fortsätta att köra det märket. Den stora fördelen med en elbil är att du kommer att spara tusenlappar varje månad, särskilt om du kör mycket. Förutom att du också kommer att minska på dina koldioxidavtryck. Du kan göra en långresa utan att känna dig som en miljöbov. Det finns också flera politiska incitament just nu, som Grön teknik-bidraget och skatteförmåner, som gör det än mer fördelaktigt att köpa en elbil idag. Gå in på Bilweb som har ett stort utbud av olika elbilar som Tesla, Mercedes, Volkswagen och Opel. Både nya och begagnade bilar.

Spara pengar

De flesta svenskar måste utgå från sin ekonomi när de ska köpa bil. Det som är bra med en elbil är att du slipper köra på bensin eller diesel. Vilket är bra för både klimat och plånbok. Undersökningar visar att det absolut billigaste att köra är just en elbil, följt av diesel och sist bensin. Kör du mycket och långa sträckor kommer du mycket snart se skillnad i din plånbok. För bara några år sedan var det främst personer i södra Sverige och större städer som köpte elbil. Så är det inte längre. Bor du i Norrbotten är det inget problem att köra en elbil trots kyla och snö. Elbilarna klarar att köra långa sträckor vintertid, särskild också som det över hela Sverige byggs nya laddstationer. Jul fler mil som du brukar tillryggalägga på vägen per år, desto mer pengar kommer du att spara. En annan ekonomisk fördel med att köpa elbil just nu är att du kan utnyttja Grön teknik-avdraget. Det är ett avdrag som betalar 50 procent av installationskostnaden och materialet när du behöver installera en laddstolpe i garaget. Förutom att elbilar även har skatteförmåner.

Bättre för klimatet

En elbil är tyst, smidig och tar dig dit du vill utan att du smutsar ner atmosfären. I framtiden kommer så gott som alla att köra elbil. För att rädda klimatet och minska uppvärmningen är elbilar, elflyg och lastbilar som går på el en viktig förutsättning. De flesta av oss har vuxit upp med bil. Bil är frihet och ger oss stora möjligheter. Hur bra det än är att åka kollektivtrafik eller ta tåget utomlands, så är det oerhört skönt att ha egen bil och kunna åka vart du vill. Den livsstilen vill de flesta behålla. Med elbil kan du både resa och vara klimatsmart. Fördelarna med att köpa en elbil är:

• du minskar dina klimatavtryck
• sparar tusenlappar i månaden
• du kan nyttja bidrag för att minska kostnaderna än mer

Vare sig du köper en begagnad eller ny elbil kommer din bil ha ett bra andrahandsvärde när du väl ska sälja den.