Som bostadsrättsförening finns det många fördelar med att installera laddstolpar. Det underlättar för de boende som vill leva mer klimatsmart och kommer att höja värdet på bostadsrätterna.

Det är fler och fler bostadsrättsföreningar som väljer att installera laddstolpar. Det gör själva bostadsrätterna mer attraktiva, då det innebär att du inte behöver bo i villa för att kunna ha en elbil. Just nu finns det också bidrag för bostadsrättsföreningar som vill installera laddstationer och laddboxar. Att köra elbil är också i långa loppet det billigaste bilägande, vilket är positivt för bostadsrättsföreningens medlemmar. Köp laddstolpar för er bostadsrättsförening på Opigo som är specialiserade på just bostadsrättsföreningar och företag.

Installera laddstolpar

Bostadsrättsföreningar som har egna laddstolpar eller laddstation är mycket intressantare för många köpare än en bostadsrättsförening som inte erbjuder möjligheten att ha egen elbil. Elbilsmarknaden växer väldigt snabbt i Sverige och det är smart att hänga med i utvecklingen. Ni väljer om ni ska installera laddstolpe till alla parkeringsplatser eller börja med ett fåtal. Så att de bostadsrättsinnehavare som vill köra elbil kan köpa en.

Ekonomiska fördelar

Det finns flera ekonomiska fördelar för en bostadsrättsförening att installera laddstolpar. Just nu finns det ett Ladda bilen-bidrag på 50 procent av installationskostnaden. Det är ett ekonomiskt bidrag som ska hjälpa bostadsrättsföreningar och företag att bli mer klimatsmarta. Därför är det klokt att passa på att installera laddstolpar just nu då bidraget finns. Bidrag och bonusar är politiska incitament som ska underlätta för privatpersoner och företag att ”göra rätt”. Men allt eftersom elbilsmarknaden växer, så kommer bonusar och bidrag att tas bort. Om ett par år kommer incitamenten inte att behövas. Därför kan det vara klokare för en bostadsrättsförening att satsa på laddstolpar idag, än att vänta fem år och inte kunna få ett saftigt bidrag.

Med egna laddstolpar kommer bostadsrättsinnehavarna kunna spara tusenlappar varje månad. Trots elpriset är det billigare att köra elbil än diesel- eller bensindriven bil, särskilt om du kör mycket. Att köra klimatsmart är både bra för omvärlden och Sveriges möjligheter att bli klimatneutralt. Men också för plånboken: förutom att bilkörningen blir billigare, så blir bostadsrätten mer attraktiv med egna laddstolpar vid en försäljning.